PokerStars Drag & Drift Extreme Power Weekend

Meteliä, adrenaliinia, vauhtia nopeita autoja. Yksi tekijä puuttuu listasta, nimittäin tosimiesten aktiviteettien joukossa pitää aina olla pokeri. Kaikki nämä löydät PokerStars Drag & Drift Extreme Power Weekend –tapahtumasta! Jokavuotisessa tapahtumassa huippuunsa viritetyt autot kilpailevat kiihdytysajossa toisiaan vastaan.

PokerStars sponsoroi kyseistä tapahtumaa jo viidettä vuotta. Viime vuoden tapahtuma järjestettiin Iso-Britanniassa Jurdy Motodromen radalla, jossa drag-autot kaasuttelivat tuhatta ja sataa radan päästä päähän. Tapahtumassa katsojat nauttivat komeista vintage-autoista, mutta samalla radalla nähtiin hullunkurisia viritelmiä, joiden vauhti ei saanut ylittää 10km/h. The Wacky Races -teeman mukaan osallistujat saivat tuoda radalle lähestulkoon minkä tahansa kulkuneuvon. Radalla nähtiin esimerkiksi moottorilla varustettu vessanpönttö, maailman nopein kolikkoautomaatilla toimiva kulkupeli ja raketiksi viritetty invamopo. Luovuudesta tai vauhdista ei ollut puutetta, sillä viimeisin menopeli yritti rikkoa myös Guinnessin maailmanennätystä huippunopeudessa, mutta teknisten ongelmien myötä ennätys jäi toistaiseksi rikkomatta.

Fast & Furious -elokuvien faneille ja Need for Speed –pelien ystäville driftaus on tuttu käsite. Totta kai PokerStars Drag & Drift Extreme Power Weekend tarjoaa halukkaille mahdollisuuden kurvailla driftauskisassa muita vastaan. Tarvitaan ajokortti, auto, kypärä ja tietenkin osaamista. Näin katsojilla on mahtava tilaisuus katsella ensin kiihdytysajoa muskeli- ja vintage-autojen sekä moottoripyörien välillä. Tosin kisan moottoripyörät näyttävät enemmän raketeilta, sillä kuskien alla on enemmän hevosvoimia kuin kahdenkymmenen Vermon ravien hevosissa. Ja jos driftaaminen ja kiihdytysajot alkavat jostain kumman syystä haukotuttamaan, katsojat saavat taattua huumoria The Wacky Races -kulkupelien kilpailusta.

Tapahtuman maksumies eli sponsori PokerStars sopii tapahtuman teemaan kuin nenä päähän. Riskipelaaminen, epävarmuus, päätösten teko stressin alla ja keskittymiskyky ovat kaikki yhtälailla osa drag- ja drifting-ajoa kuin pokerinkin pelaamista. PokerStars-sivustolla pelaa jopa 50 miljoonaa rekisteröitynyttä pokerinaamaa, joiden tavoitteena on oppia yllämainitut taidot miljoonien metsästämistä varten. Vuonna 2001 perustettu sivusto on kasvanut pokeripiireistä populaarikulttuuriin luomalla niin ammattilaisille kuin tavallisille taatelin tallaajille tämän mahdollisuuden. Sivustolla pelataan enimmäkseen Texas Hold ’em ja Omaha -pelejä. Toki muitakin vaihtoehtoja löytyy, mutta koska nämä edellä mainitut pelit ovat kehittyneet eräänlaiseksi massaviihdepeliksi, suurin osa aloittelevista pelaajista valitsee juuri nämä pelit.

PokerStarsin tunnetuin turnaus on viikottainen Sunnuntai Miljoonakampanja $215 sisäänostolla.World Championship of Online Poker (WCOOP) on maailman suurin nettipokerin maailmanmestaruuskisa, jossa voitot voivat kasvaa miljooniin. Live Poker Tours tuo parhaat pelaajat yhteen pöytään samalla tavalla, kun esimerkiksi golfin tai tenniksen maailmanosakilpailuissa. Team PokerStars Pro sponsoroi myös tunnettuja pokeriammattilaisia kuten Chris Moneymaker, Daniel Negreanu ja Lib Boeree. Myös monet tunnetut julkimot pelaavat PokerStarsin nimen alla: esimerkiksi Gianluigi Buffon, Ronaldo ja Boris Becker liputtavat PokerStarsin lippua monissa tapahtumissa.

Pokerstars

Miksi PokerStars sponsoroi tapahtumaa, joka ensisilmäyksellä näyttää hieman kaukaiselta idealta? Ehkä vauhti ja vaaralliset tilanteet tuottavat niin paljon adrenaliinia katsojille, että heidän itseluottamuksensa ja avoimuus uusien asioiden kokeiluun vahvistuu. Olisikin todella mielenkiintoista nähdä PokerStarsin tilastoja tapahtuman jälkeen ja mikäli uusien jäsenien määrässä näkyy vaikkapa kuukauden aikana selkeä piikki. Muuten tapahtuman sponsorointi markkinointiperspektiivistä saattaa olla suhteellisen irrelevantti.

Oli miten oli, PokerStars käyttää mahtavasti hyväkseen sissimarkkinointia, vaikka tapahtumien sponsorointi ei välttämättä onnistukaan ilman mittavia investointeja. Yhdistämällä kaksi adrenaliinin täytteistä tapahtumaa, PokerStars poikii lisää pelaajia tapahtuman jälkeen. Ja jos ei, niin ainakin katsojat saivat viihdettä mahan täydeltä PokerStars-nimen alla.

D'angelo Roberts